کارخانه مطلق سازی در زمره آثار کلاسیک علمی- تخیلی است که روایتگر اختراع دستگاهی است که ماده را تجزیه میکند و آن را به نیرویی فنا ناپذیر در هستی تبدیل میکند در اثر تجزیه ماده «مطلق» آزاد میشود؛ نیرویی فوق بشری، ابدی و زوال ناپذیر که در دنیای اقتصادی و اخلاقی و انسانی پیامدهایی اعم از ناخوشی های درونی و شورش و عصیان به بار می آورد و منجر به بزرگترین جنگها میگردد.
کتاب «کارخانه ی مطلق سازی» یک رمان علمی تخیلی است که توسط کارل شاپک ، نویسنده اهل چک ، در سال 1922 نوشته شده است. این کتاب تحولات اساسی در جامعه را به عنوان نتیجه یک منبع عرفانی جدید از انرژی تقریبا آزاد توصیف می کند.
این داستان بر روی اختراع راکتور استوار است که می تواند با از بین بردن ماده ، انرژی ارزان و فراوانی تولید کند. این داستان علمی در بهترین حالت ممکن است که با چشم اندازهای آینده گرایانه بر اساس واقعیت پیش بینی شده و یک دیدگاه بدیع ساخته شود (بدون جناس).
کتاب «کارخانه ی مطلق سازی» اولین بار در دهه 1920 منتشر شد (به یاد داشته باشید کارل کاپک نویسنده چک از متولد 1890 است) ، اما با استفاده از یک بیان آینده گرایانه می تواند تلفیق اتمی را پیش بینی کند در حالی که در مورد اخلاق و گسترش قدرت و تولید انبوهی که کارل کاپک در آن اظهار نظر می کند و همچنین انقلاب های سیاسی که در اطراف او اتفاق می افتدحائز اهمیت است. علاوه بر این ، او استدلال های خداباورانه-ضد خدایی را مطرح می کند که تا امروز نیز ادامه دارد. این کتاب همچنین شامل اظهاراتی در مورد کمونیسم ، سوسیالیسم ملی و سرمایه داری بازار آزاد است.
علی –
بوندی از جستوجو دست برنداشتند دوباره روزنامه را تا کرد، در حال کلمة منفور «اع» ظاهر ش ده بود با دقت هرچه تمام تر، انگشتش را روی آن گذاشت و به سرعت روزنامه را اتوبار کرد کلمه را بافت، ہوندی زیر لب دشنامی نثار آن کرد. این کلمه عنوان یک تهی معمولی و کوچک به شرح زیر بود اختراع پر سود که به درد هر کارخانه ای می خورد. به علاحه واگذار می شود. به پیلانگور، خیابان سیلی، ۱۶۵، مهندس م. ر. مارموده بود بوندی با خود گفت: «به! خیلی هنر کردم! بیشک انواع الت ثبت شده ای برای باز کردن در قوطی هاست و شاید هم حقهای کار باشم یا کسی به کله اش زده و اعلانی کرده است. مرا ببین که درست پنج دنده وقتم را برای این کار تلف کردم. مثل اینکه من هم عقلم پاره سنگ می برم چه بحران رفت آوریا کوچکترین نشانه ای از بهبود پیدا نیست