در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
«به مدد الهی و همّت برادرانمان در مؤسسه فرهنگی طلوع حق، مجموعه جلساتی با عنوان «سیری در اندیشه ها و عملکرد انجمن حجتیّه» برگزار شد. دوره اوّل این کلاسها به مدّت پنج جلسه و در زمستان سال۱۳۹۲ و همچنین دوره دوم این کلاسها در طول شش جلسه و در تابستان سال۱۳۹۳ برپا شد. کتاب حاضر، متن پیاده شده این درس گفتارهاست که تقدیم علاقمندان میشود. از آنجا که این جلسات به صورت آموزشی و شفاهی بوده، مسلّم است که متن پیاده شده آن نیاز به بعضی تغییرات و اصلاحات داشت تا در قالب اثر حاضر، قابل ارائه باشد. لذا تغییرات و اصلاحات لازم که اضافه شدن برخی از اسناد، تصاویر و پاورقی ها از جمله آنها بود، توسّط اینجانب صورت پذیرفت. از این رو نسخه ویرایش شده حاضر، دقیقتر، معتبرتر و مستندتر از فایل صوتی این جلسات میباشد. در زمستان سال ۱۳۹۳ نیز، جلسه مناظرهای با جناب آقای دکتر نادر فضلی(یکی از سران فعلی انجمن حجتیّه) برقرار شد. حضور علنی آقای فضلی در این مناظره به گفته خودشان با دستور جناب آقای مهندس سجّادی(رئیس فعلی انجمن حجتیّه) صورت گرفته بود که یکی از معدود مناظرات رسمی با انجمن حجتیّه در طول تاریخ پس از انقلاب به حساب میآید. از این رو متن کامل این جلسه نیز به پیشنهاد مسئولین مؤسسه طلوع حق، ضمیمه این کتاب گشت که توضیحات لازم در ابتدای آن ذکر شده است. اطّلاعات موجود درباره انجمن حجتیّه، به مراتب بیش از مطالب مذکور در این دو دوره بوده، که انشاءالله در قالب آثار دیگر نویسنده و از طریق انتشاراتی دیگر، به چاپ خواهد رسید.»
این کتاب که شامل یازده فصل است، در بخشهای ابتدایی به چگونگی شکل گیری انجمن حجتیّه و چند نکته از تأسیس و سال های آغازین و نقد و بررسی اساسنامه انجمن حجتیه و موضوعاتی همچون ارتباط انجمن با مراجع و دبیرستان علوی می پردازد.
در بخش های میانی این کتاب موضوعات انجمن حجتیه و سال های آغازین نهضت امام، انجمن حجتیه در نیمه شعبان۵۷، انجمن حجتیه و ساواک، انجمن حجتیه در جمهوری اسلامی، شهدای انجمن حجتیه و … بررسی می شود.
در بخش های پایانی این کتاب نیز به مباحث اعتقادی انجمن همچون انجمن حجتیه و انتظار، انجمن حجتیه و تشکیل حکومت اسلامی قبل از ظهور، انجمن حجتیه و روحانیّت، انجمن حجتیه و مکتب تفکیک، مبارزه با وهّابیّت یا اهل سنّت!؟ و… پرداخته شده است.
علی –
کتاب بصورت اجمالی و مختصر وارد بحث شده
علی –
انجمن حجتیه از گروههایی است که در بیش از نیم قرن گذشته در بحثهای مهدویت به نوعی در کانون توجه بودهاند. سابقۀ شکل گیری این گروه به جریانهای دهۀ ۱۳۲۰ ش تا میانههای دهۀ ۳۰ در جامعۀ ایران برمی گردد.