این رمان جایزه بنیاد غیردولتی کگدوپ وجایزه سال ۲۰۰۱ از بنیاد انتشارات ادبی فلسفی سورکامپ را گرفته است. وقتی آدم یک نفر را دوست داشته باشد، بیشتر تنهاست. چون نمیتواند به هیچکس جز به همان آدم بگوید که چه احساسی دارد؛ و اگر آن آدم کسی باشد که تو را به سکوت تشویق میکند، تنهایی تو کامل میشود…! این جملهی معروف از کتاب سمفونی مردگان برای همهی ما آشنا است. سمفونی مردگان داستان زندگی اعضای خانوادهی اورخانی است. آنها در در ایران معاصر در حال گذار به مدرنیته زندگی میکنند. یک خانوادهای سنتی که به سرنوشت عجیبی دچار میشوند. چهار فرزند خانواده هر کدام به نوعی نماینده یک تفکر خاص هستند. اما جدال بین آیدین و اورهان شدیدتر است. آیدین با تفکری مدرن جلو میرود و از خانواده طرد میشود. اورهان برادر دیگر که پایبند به سنتها است، فرزند مورد علاقهی پدر است.
عباس معروفی در کتاب سمفونی مردگان در حال توصیف تضادهای اجتماعی در سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۰ خورشیدی است. هر کدام از شخصیتهای این داستان نماینده طبقه و بخشی از جامعه هستند و تعارضهای میان آنان، بیانگر برخوردهای لایههای گوناگون اجتماع ایران آن روزگار است. سمفونی مردگان نیز مثل بخشهایی از کتاب خوشههای خشم ویلیام فاکنر، به صورت جریان سیال ذهن نوشته شده است. از همین رو این دو کتاب را با یکدیگر مقایسه میکنند.
محسن –
این کتاب داستانی زیبا و غم انگیز دارد. روایت داستان سرراست نیست و اما درگیر کننده و زیبا است. سرنوشت همه افراد کتاب غم انگیز است.
مبینا –
داستانی دربارهی یک خانوادهی اردبیلی در دههی ۲۰ هجری. تقابل افکار، باورها و جهانبینی اعضای خانواده و با قلمی غمناک بیان شده. فضاسازی کتاب تا حدی تیره و مایوس کننده هست.
علیرضا آئینی –
کتابی بسیار عالی از عباس معروفی، پیشنهاد میکنم که این کتاب رو مطالعه کنید.
خانم –
خواندنی
فاطمه –
غمانگیز بود و زیبا! فعلا تنها کتابی که از آقای معروفی خوندم همین کتابه و حتما سر فرصت سراغ باقیش هم میرم.
عارفه –
جذابیت کتاب بسیار بسیار بالا شاید نتونید زمین بذارید!
تلخ و تلخ و تلخ.
حضور تلخی در ادبیات ما کم نیست، حین خواندن کتاب حس خوشحالی و رضایت نخواهید کرد. بنظرم سختی ها و سیاهی ها اغراق آمیزه.
این عیب بود و حسن جذابیت زیاد
Masoomeh –
غم انگیز در عین حال زیبا
یه شاهکار بینظیره!
خانم (خریدار محصول) –
از بهترین آثار عباس معروفی ولی غمگین
بهنام مؤمنی (خریدار محصول) –
بهترین کتاب عباس معروفی. این کتاب که برخی معتقدند با نگاهی به خشم و هیاهوی فاکنر و با تکنیک جریان سیال ذهن نوشته شده است، از بهترین رمانهای فارسی است. از معدود کتابهای پرفروش ایرانی است که واقعاً خوب هم هست.