جلد دوم مجموعه ی «من و عروسکام»، ادامه همراهی با شخصیتهای دوست داشتنی «عسل، غزل و عروسکها» در بستر داستانی مهیج و آموزنده است. خانم «نسیم عربامیری» با اطلاع از ویژگیهای رفتاری کودکان پنج تا هشت ساله، روی نکاتی دست گذاشته که دغدغه ی مشترک خانواده ها به حساب می آید: نخست، تغذیه ی سالم و اهمیت تبیین آن برای کودکان و دوم،آموزش اصول ابتدایی مراقبت از خود، صد البته بدون انتقال ترس به آنها.
«اینجا کجاست؟ ما گم شدیم؟!» ارتباط عاطفی کودک و اسباب بازی ها را با زیبایی نشان میدهد. بیشتر ما بزرگترها قادر به درک احساس فرزند خود نسبت به وسایل سرگرمی نیستیم.اما نویسنده، کمک میکند تا ببینیم در دنیای زیبای خردسالان چه میگذرد و چگونه اشیائی که از دید ما هیچ ارزشی ندارند، تمام دنیای کودک به حساب می آیند. این درک مشترک، دستاورد مهمی است که مانع بسیاری از تنشها در ارتباط روزمره با فرزندان می شود.
کتاب برای مخاطب خود نیز، حرفهای زیادی دارد و به سادگی او را به سرزمین خیال میبرد و با نخستین جمله ها کاری میکند تا قادر به درک احساسات، حرفها و تصمیمات خرسی، ببعی و عروسک شود. منطق روایت کاملا با ذهن عینیت گرای کودک تطابق دارد: اسباب بازیها غذاهای مفید را پنهان میکنند تا عسل کوچک بماند و همیشه با آنها بازی کند.
بدون ماهی و سبزیجات، شیر و ماست، مهمترین آرزوی کودکان – بزرگ شدن – اتفاق نمی افتد. پس مخاطب به شکل غیرمستقیم ارزش تغذیه ی سالم را میفهمد. صد البته که اسباب بازیها در آخرین لحظه، از کلک زدن منصرف میشوند. اینجاست که تصویرگر خلاق – خانم آتنا شمس – صحنه ی زیبا و به یادماندنی غذادادن اساب بازیها به شخصیت اصلی را خلق کرده و این ارتباط پیچیده را به نمایش درمی آورد.
یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد مجموعه ، استفاده از تکنیک تغییر راوی و بیان داستان از زبان شخصیتهای مختلف است که امکان منحصر به فرد دیدن یک موضوع از نظرگاه های متفاوت را برای کودک فراهم می آورد و به صورت غیرمستقیم، معضل حق به جانب بودن را نفی میکند. این ویژگی ارزشمند میتواند به رشد هوش هیجانی مخاطب بینجامد. بویژه که فرزندسالاری رایج فعلی در خانواده ها، به سختی چنین امکانی را در دنیای واقعی در اختیار کودکان میگذارد.
«اینجا کجاست؟ ما گم شدیم؟!» علاوه بر رشد جسمی و عاطفی به ارتقای توانمندیهای رفتاری نیز به شکل همزمان توجه دارد.عروسکها که از تنها ماندن در خانه ناراحتند، بیرون میروند. اما بلافاصله پس از خروج از منزل، از کار خود پشیمان میشوند. خطرها را میفهمند و میترسند. اما با لحنی منطقی به هم میگویند:
«گریه نباید بکنین
گریه و زاری بیخوده»
در این بخش، کودک در بطن روایتی سرگرم کننده، با مهارت کنترل هیجان آشنا میشود.همراهی این موضوع مهم با تصاویر زیبا و آرامبخش از محله، ترس را دور نگه میدارد و ورود «غزل» در صفحهی بعد و چهرهی مهربانش، آرامش را بازمیگرداند.
تصویرگر «اینجا کجاست؟ ما گم شدیم؟!» احساسات متعدد و پیچیدهی جاری در متن را با استفاده از رنگهای شاد و ترکیببندی جذاب به نمایش گذاشته و کاری کرده تا توجه کودک در تجربیات دنیای واقعی هم، به چهرهها و واکنشهای افراد جلب شود و گامی به سوی رشد عاطفی بردارد.
مجموعه ی «من و عروسکام» در مقایسه با انبوه کتابهای موجود برای گروه سنی پنج سال به بالا، ویژگیهای منحصر به فردی دارد که میتواند انتظارات خانواده ها و مربیان فرهیخته را برآورده کند. امیدواریم شما هم چنین نظری داشته باشید.
لیبل "خریدار محصول" فاطمه (خریدار محصول) –
کاغذش روغنی و جنس خوبی داره
کتاب شعر هست با تصاویر رنگی