کتاب «کودک از نظر وراثت و تربیت» مرحوم محمدتقی فلسفی را که با وجود گذشت سالیان دراز همچنان سرشار از لطایف و ظرایف تربیت کودک است، در قالبی کوتاه، جدید و به روز مطالعه کنید.
کتاب حاضر شامل یک مقدمه و 3 فصل با عنوان های زیر است:
فصل اول: تربیت دینی؛
فصل دوم: تربیت فطری (که بیشتر مطالب مربوط به این فصل است و مبنای اصلی در تربیت محسوب می شود)
فصل سوم: تربیت جنسی
در فصل دوم که محور مطالب این کتاب است، عناوین 5 گانه زیر بحث می شود:
1. پرورش وفای به عهد کودک؛ 2. پرورش راست گویی و صداقت کودک؛ 3. پرورش عواطف و احساسات کودک؛ 4. پرورش اعتماد به نفس کودک؛ 5. پرورش شخصیت کودک.
وقتی لباس نوزادیش را دست می گیریم، بوی معصومانه اش ما را تا دروازه های زیباترین رؤیاهایمان بالا می برد و عطر بهشت را احساس می کنیم. پوست لطیفش را که نوازش می کنیم، گویا سر انگشتانمان از لابه لای ابرهای نرم بهاری عبور کرده و از اوج آسمان، گلبرگ های گل بهشتی را لمس کرده است. روح زلال و پاک و بی آلایشی که خدای مهربان تازه در جسم نازنینش دمیده است باید او را تا اوج آسمان بالا ببرد. تمام اینها را خدای خالق زیبایی ها نزد ما پدر و مادرها به ودیعه گذاشته و تربیتش را به ما سپرده است.
مهم ترین، حساس ترین و در عین حال شیرین ترین کار عالَم، تربیت است؛ تربیتِ فرزندانی که معصوم اند و لطیف مثل پرنیان. پس باید از میراث ارزشمند گذشتگانِ کاربَلدی چون مرحوم محمدتقی فلسفی بهره ها ببریم و مهارت های تربیت فرزند را در کلام و بیان شیوای آنان بیاموزیم.
نقد و بررسیها
پاکسازی فیلترهنوز بررسیای ثبت نشده است.