کتاب حاضر مجموعه ای از خاطرات روحانیون رزمنده تیپ مستقل 83 امام جعفر صادق (ع) در هشت سال دفاع مقدس می باشد که در 295 صفحه تدوین شده است. با خواندن این کتاب دیداری تازه می کنیم با مردانگی های سال های دفاع مقدس که بین بچه ها یک دستی و یک رنگی و مردانگی بود؛ درست مثل یک بسیجی.
این کتاب دومین مجموعه از کتاب خاطرات روحانیون رزمنده است که توسط تیپ 83 امام صادق (ع) منتشر شده است.
در ابتدای کتاب متن دست نویس تقریظ رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) بر کتاب تیپ 83 آمده است.
در بخشی از کتاب تیپ 83 می خوانیم:
جمال خانی»، فرمانده گردان، عده ای از نیروها را تازه به جبهه آورده بود؛ اما دل پری داشت. به من میگفت «حاج آقا، بعضی ها فکر میکنند ما بچه هاشون رو به جنگ میفرستیم و خودمون کنار میکشیم. این بار دیگه من نمی خوام برگردم. دعا کن زودتر شهید بشم که این حرف ها رو هم نشنوم.». و همان روزها بود که شهید شد. توی شلمچه، ده نفری رفته بودیم در یک سنگر سه چهارنفره. خمپاره ها مثل برگ ریزان خزان، نامنظم و انبوه فرو می ریختند و همه جا را زیر ترکش و گرد و خاک گرفته بودند.
بچه های گروهان ما۔ حضرت ابوالفضل (ع) . که تازه آنجا مستقر شده بودند، به سرو وضع سنگرها و کانال ها و… سروسامان دادند. بچه ها، در آن کانال پرپیچ وخم، تونلی را که سروته اش در برخورد اول معلوم نبود، دامی برای عراقی هاکنده بودند. گشتی های عراقی که از آنجا می گذشتند، سرکی به تونل میزدند؛ اما اگر وارد می شدند، راه خروجی را گم می کردند، و بچه ها هم همیشه در کمین چنین موقعیت هایی بودند.
عراقی ها تا می رفتند راه را پیدا کنند، بچه ها تونل را محاصره کرده بودند و همه را اسیر میگرفتند. عراقی ها، حتی اگر از روی تونل هم رد میشدند، گیر می افتادند؛ چون تا پیدایشان می شد، بچه ها در تونل مخفی می شدند. آن وقت، از دو طرف به آنها حمله میکردند. وقت دارد میگذرد، و من هنوز نرسیده ام. افکارم دست خودم . . .
علی –
کتابهای این دوران، چه به لحاظ تاریخی و چه به لحاظ خاطرهنگاری، مهم هستند، زیرا نشان میدهند که خاطرهنویسی دفاع مقدس، برای دیده شدن، چه فراز و فرودی داشته است.