«فیض بوک» اثر ناصر فیض دربردارنده 70 قطعه طنز است که بیشتر در قالب کلاسیک سروده شده و در آن زبان معیار و محاوره به کار رفته است. محتوای سروده ها بیشتر اجتماعی و سیاسی است که در آن موضوعات مختلف مرتبط با این دو حوزه مطرح می شود.
«فیض بوک» که به نوعی فیس بوک را که یک صفحه اجتماعی سیاسی است به ذهن تداعی می کند، از ترکیب نام این شبکه اجتماعی و نام خانوادگی نویسنده تشکیل شده و در آن زبان معیار و محاوره به کار رفته است.
از جمله نقاط قوت این کتاب نیست به مجموعه شعرهای دیگر ناصرفیض سادگی بیان و مطلب است. در این مجموعه شاعر خیلی راحت حرف خود را می زند و بار طنز بیشتری نیز نسبت به اشعار گذشته ناصر فیض دارد. در کل می توان گفت اختلاف فاحش این اثر با دیگر آثار به شدت محسوس است و خواننده به راحتی متوجه تغییرات زیاد آن با دیگر آثا وی می شود.
ناصر فیض از تفاوت فیض بوک با دیگر آثارش چنین می گوید: از تفاوت هایی که “فیض بوک” با دو کتاب قبلی من دارد، می توان به یک دست بودن آن اشاره کرد، در “املت دسته دار” تجربه های مختلفی وجود داشت و مجموعه شعرهایی که در طول سالیان در کنار هم جمع کرده بودم، وجود داشت. در “نزدیک ته خیار” هم مصاحبه ها و نثرهایی که در روزنامه نوشته بودم، جمع آوری شده بود، حتی شعرهای دوست داشتنی من در املت دسته دارف دوباره تکرار شده بود، اما در ” فیض بوک ” فضای انتقادی بیشتری دیده می شود، هرچند که ردپای همان آدم قبلی در این کار هم وجود دارد.
سروده های ناصر فیض در این کتاب در مقایسه با سایر آثارش همگی جدید هستند، بطوری که مخاطب آنها را در جای دیگری نخوانده است.
فهیمه –
اشعار طنز اقای فیض
رندانه سروده شده و با نکته سنجی فراوان همراه است
بطور کلی لبخند معنا داری ایجاد می کند که
خواندنش را پیشنهاد می کنم
علاوه بر این کتاب ، کتاب “فیضا له”
نیز بسیار شیرین است.
hamid.mahdizade69 –
فیضبوکِ آقای فیض واقعاً عالیه! از کتابای دسگهشون بهنظرم بهتره. اگه اونا خیلی خوب باشن، این عالیه.
علی –
شعرهای طنز عالی داره
علی براتی –
انصافاً آقا ناصر فیض یکی از قویترین شعرای معاصر مخصوصا در زمینهی طنز هستند??
میدونید چَرا؟!
چون شاعرِ این بیت ، طرفدارِ نظام است ??
علی –
با زبانی محاورهای و بیانی ساده سعی کرده تا در یک فضای انتقادی خیلی راحت حرف خود را بزند. این مجموعه شعر با آثار دیگر این شاعر بهکلی متفاوت است و رویکرد جدید و بدیع او را نسبت به هنر و مسائل اجتماعی نشان میدهد.
حامد –
شعرهای بانمکی داره، مثل:
مگر جامانده باشد، اشتباهی
نمانده چالهای جایی به راهی
تمام شهر تهران را بگردید
به جز چاه زنخدان نیست چاهی