پنج دختر خانواده ی بنت، که روحیاتی متفاوت دارند، با مادری بزرگ می شوند که در زندگی هدفی جز شوهر دادن دخترهایش ندارد. ورود به همسایه ای جدید و ثروتمند به منطقه، خانواده ی بنت را به تکاپو می اندازد. آشنایی الیزابت، یکی از دخترها، با اصیل زاده ای خوش قیافه به نام دارسی و کشمش های میان این دو، محور اصلی داستان است.
غرور و تعصب پرطرفدارترین اثر جین آستین، طنزی ظریف و هوشمندانه و شخصیتهایی دوستداشتنی دارد.
آستین این رمان را زمانی که فقط 21 سال داشت خلق کرد. بر اساس این رمان فراموشنشدنی تاکنون نمایشهای متعدد، اقتباسهای تلویزیونی و چندین فیلم سینمایی ساخته شده است.
جین آستین، خالق غرور و تعصب، ذهن و قلب و تمام اعمال و رفتار شخصیتهایش را از نوع متفاوتی انتخاب میکند و این درست زمانی است که در اواخر قرن هجدهم قهرمانان داستانها ویژگیهای مشابهی داشتهاند و عموماً از میان مردان انتخاب میشدند. قهرمان رمان غرور و تعصب اما، دختری است که زیبایی متوسطی دارد و چندان در قید و بند آداب معمول زنان جامعه و حتی زنان رمانهای پیش آن نیست.
بیشک رمان غرور و تعصب یک خدای بیچونوچرا دارد؛ دانای کل همان راوی خدایگونه است که سایهی قدرتمندش بر تمام رمانهای عاشقانهی کلاسیک جهان سایه انداخته است. راوی همهچیزدانی که روزگاری یکهتاز جهان عاشقانهها بوده است و مادر تمام راویهایی محسوب میشود که از دل آن متولد شدهاند؛ رمانی که میتوان برای تمرین نوشتن، نخستین راوی رمان، یعنی دانای کل را بر اساس آن تمرین کرد.
جین آستین با خلق الیزابت بهعنوان قهرمان غرور و تعصب، سعی دارد موجودیت زن را با متمایز کردن از کلیشههای جامعه آن روز، با قالبی انسانی تعریف کند؛ دختری که زیباییاش در چشمان هوشمند و سرزندهاش تبلور مییابد و به جای انتخاب هنرهای زنانه، کتابخوانی قهار است.
الیزابت، دومین دختر خانوادهای که با ارثیه و درآمد اندک در پی تغییر موقعیت اجتماعی خود است و البته دردانه پدر که نه تنها در روزمرگیهایش فاصلهی زیادی با خواهران و زنان دیگر جامعه دارد، بلکه در درک عشق و مواجهه با این حادثه مهم زندگیاش، شیوه و انتخاب منحصربهفرد خودش را دارد. از این روی، نه درآمد سالیانه و ثروت مردان، که روح و شعور آنان را مدنظر قرار میدهد؛ ویژگیهای انسانی از جنس خودش.
Hosna –
از زیبا ترین رمان های کلاسیک جهان
راضیه –
من نتونستم با کتاب ارتباط خوبی پیداکنم. بنظرم داستان جالبی نداشت برخلاف تعاریف زیادی که ازش میشه
علی –
کتاب فوقالعادهای بود و من به شخصه فکر میکنم اگر منظور نویسنده و معنی کتابو بفهمید خیلی خوب درکش میکنید و میفهمید کتاب عالی ایه و نشون میده که نویسنده چه قلم قوی داشته و این که تونسته شخصیت الیزابت رو انقدر خوب دربیاره به نظرم عالیه و از نظر من این یکی از فمنیستترین کتابهای جهانه
ایران –
اگر به رمان های کلاسیک علاقه مند هستید، توصیه میکنم این اثر رو بخوانید، من که خیلی دوستش دارم
امیررضا فرامرز قراملکی –
دوستان برای این کتاب، سریال تا بحال به چشمتون خورده؟
خلیل –
رویارویی دو خصیصه اخلاقی غرور و تعصب در دو شخصیت اصلی داستان، شخصیت زن نسبت به دورانی که زندگی می کرده و عقاید اون دوران جالب تر و جسور تره
F_b (خریدار محصول) –
از بهترینهاس بخونید تا متوجه شید با چه کتاب قشنگی مواجه هستید
از دستش ندین
هانیه معتمدی –
بهترین ترجمه از کتاب غرور و تعصب توسط «رضا رضایی» انجام گرفته است و متعلق به نشر نی می باشد
عطیه (خریدار محصول) –
اولین کتاب کلاسیکی که خوندم غرور و تعصب بود و واقعا دوسش داشتم