دکتر حسین الهی قمشه ای از ادیبان و شاعران توانمند ایران زمین است که سال ها در کسوت تدریس داخلی و بین المللی و کار ترجمه و تالیف کتاب کوشا بوده است. وی این بار کتاب سیصد و شصت و پنج روز در صحبت قرآن را که چهارمین اثر از مجموعه کتاب های جوانان و فرهنگ جهانی است، از دریچه ی ادب و عرفان به مخاطب عرضه داشته است.
با تادیب سخن و استفاده از اشعار و حکایات شیرین ادبیات فارسی، قطعات گاه کوتاه و گاه طویل کلام آسمانی در کنار فرهنگ و ادب فارسی ارائه شده و این گفتار نغز سبب تمایز کتاب از تفسیرهای فقهی همچون کشاف یا مجمع البیان گشته است.
ادیب پا را از عرصه ی ادب پارسی هم فراتر نهاده و حتی از سخنان و روایات شاعران و بزرگان عالم غرب هم در روشن سازی مفهوم آیات کلام الله مجید بهره می گیرد. این توانمندی در عرضه ی زیبایی شناسانه و سرشار از اخلاق اثر، به مخاطب اجازه می دهد تا کتاب را از دیدگاه نویسنده که دیدگاه عرفان و ادب است ببیند و تنها نگرشی مذهبی و فقیهانه به کتاب آسمانی مسلمانان نداشته باشد.
الهی قمشه ای در این اثر ابتدا آیات و سوره ها را به صورت عربی آورده و سپس ترجمه ی انگلیسی آن را در کنارش جای داده است. در نهایت ترجمه ی فارسی به همراه توضیحات و نکات شیرین و بلیغ آیات عربی و ترجمه ی انگلیسی را تکمیل می کند. در کنار همه این ها واژه نامه ای خلاصه و مفید و فهرست بندی موضوعی نیز از ویژگی های مثبت اثر است.
حامد –
این کتاب خستگیاتونو میگیره، قرآن و عرفان و ادب همه جمعند