اریک امانوئل اشمیت در مسیر موفقیت
آنطور که اریک امانوئل اشمیت گفته سفرش به صحرای آهاگار در سال 1989 تجربهی معنوی خارقالعادهای برای او بود که مسیر وی را برای نوشتن هموار کرد. او تجربهی خود را از این سفر، حدود 25 سال بعد از سفرش، در رمانی به نام «شب آتش» به رشتهی تحریر درآورد و منتشر کرد.
اریک امانوئل اشمیت مدتی در شمال فرانسه به تدریس مشغول شد و در دههی 90 میلادی، با نمایشنامههایش به شهرتی جهانی رسید. سال 1991، برای نخستین بار یکی از نمایشنامههای این نویسندهی فرانسوی به نام «دون خوآن در دادگاه» به روی صحنهی تئاتر رفت. سه سال بعد نخستین رمان اریک امانوئل اشمیت به چاپ رسید و نامش به عنوان نویسندهای صاحبسبک مطرح شد.
نمایشنامهی دیگری از اریک ایمانوئل اشمیت به نام «ملاقاتکننده» نیز در سال 1994 موفق ظاهر شد و جایزهی ادبی مولیر را به خود اختصاص داد. این موفقیت انگیزهای شد تا اشمیت تدریس را کنار بگذارد و زمان خود را وقف نوشتن کند. «نوای اسرارآمیز» عنوان نمایشنامهی بعدی وی بود که با بازی آلن دلون و فرانسیز هوستر، دو چهرهی مطرح دنیای بازیگری، به روی صحنه رفت. تقریباً در همین دوران بود که اریک امانوئل اشمیت به عنوان نویسندهای صاحبقلم شناخته شد و آثارش در کشورهای دیگری بهجز فرانسه و بلژیک مورد توجه قرار گرفت.
موفقیتها برای اشمیت هر سال بیشتر و بیشتر میشد؛ نمایش دیگر او به نام «موسیو ابراهیم» در سال 2001 در فرانسه و آلمان به روی صحنه رفت و در سال 2005 بیشتر از 250 هزار نسخه از این نمایشنامه در فرانسه و افزون بر 300 هزار نسخه از آن در آلمان به فروش رسید. اریک امانوئل اشمیت سال 2002 به بروکسل بلژیک نقلمکان کرد تا اینکه در سال 2008 شهروند بلژیک شد.
اریک امانوئل اشمیت فعالیتهای جالب دیگری هم خارج از حوزهی نویسندگی انجام داد. برای مثال وی در سال 2016 یکی از مفسران بازیهای المپیک ریودوژانیروی برزیل بود.
اریک امانوئل اشمیت امروزه یکی از مطرحترین نویسندگان فرانسویزبان در سراسر جهان محسوب میشود و آثارش از سوی مخاطبان و منتقدان مورد تحسین قرار گرفته است. کتابها و نمایشنامههای او به 48 زبان ترجمه شدند و هنرمندان در بیش از 50 کشور آثارش را در صحنهی تئاتر اجرا کردند.